Ga naar de inhoud

Blog: Mindgrow Coaching & Training

Zelf leren systemisch te werken en je eigen familiesysteem in te duiken met GroepsHart

Ik ben er van overtuigd dat als jij op een goede manier het systemisch werken in wilt zetten, je dan ook inzicht moet hebben in jouw eigen familiesysteem. Ik zie veel trainingen en opleidingen waar dit niet zo is.

Hoe kan je iemand verder helpen als je zelf niet hebt ervaren en weet hoe jouw eigen systeem en gedragingen eruit ziet? Ik ben ervan overtuigd, dat hoe meer jij hebt onderzocht hoe jouw systeem eruit ziet, wat jouw valkuilen en sterkte kanten zijn, je anderen des te beter verder kunt helpen.

De basis van de 2-daagse GroepsHart – Systemisch Werken & Mindset- training is dan ook het doen van een familieopstelling. Vanuit die inzichten duiken we verder het systemisch werken in. Hoe kan je de onderstroom boven krijgen als de groepsdynamiek niet lekker loopt?

GroepsHart is zowel in te zetten bij kinderen (denk aan scholen, jeugdinstellingen) als bij volwassenen (teams, doen van organisatieopstellingen). Zelf zet ik GroepsHart veel in tijdens mijn werk als gedragsspecialist op scholen. Binnen zeer korte tijd heb ik boven wat er in die onderstroom zet, dat wat niet gezegd wordt. En zo simpel door de inzet van houten poppetjes en kleurenschijven.

Bij studiedagen, teamdagen zet ik GroepsHart ook veel in bij volwassenen. Vaak startend met een kleine familieopstelling, het doen van een teamopstelling (ligt aan de veiligheid of deze ‘open’ besproken wordt of met een zelf uitgekozen collega) en bespreken we wat voor kleine stappen er al gemaakt kunnen worden in de richting van verbetering.

Uiteraard komt het onderwerp ‘mindset’ er ook bij tijdens GroepsHart. Feedback en vragen stellen vanuit een ‘growth’ (groei) mindset.

Kortom, deze 2-daagse GroepsHart training is een enorme aanrader voor je als je werkt met mensen ♥️

Aankomende trainingsdata:

22 maart & 19 april

Goed om te weten dat veel werkgevers deze training vergoeden, dat je als ondernemer dit als kosten kunt meenemen én je 17,5 SKJ punten ontvangt en een certificaat!

Groepshart

Over Eva Walgemoet

Na de middelbare school ben ik gestart op de HEAO, in het bedrijfsleven terecht gekomen, maar uiteindelijk op de plek gekomen waar mijn hart ligt, het coachen van kinderen en volwassenen. Ik heb 14 jaar in het speciaal onderwijs voor de klas gestaan en gewerkt met kinderen met verschillende diagnoses (zoals bijvoorbeeld ADHD, Autistisch spectrum stoornissen, HSP, met name gericht op moeilijk verstaanbaar gedrag). Dit variërend van de kleuterklas tot aan de examenklassen van het VMBO. Het mooist vind ik om ‘het gedrag achter het gedrag’ te vinden. Het gedrag wat voor anderen ‘moeilijk verstaanbaar’ is, vind ik juist enorm interessant, zowel bij kinderen als volwassenen. Wat maakt dat iemand bepaald gedrag laat zien en hoe kunnen we handvatten geven om jezelf te kunnen en durven laten zien? 

Podcast

The Real ME

mindgrow-favicon