Ga naar de inhoud

Mindgrow Coaching & Training

GroepsHart

Systemisch werken & mindset.

In de eerste GroepsHart trainingsdag (Basistraining), krijg jij direct handvatten om te werken met de GroepsHart set en hoe hiermee een groepsopstelling te kunnen maken binnen een kleine of grotere groep. Doel is om de groepsdynamiek te versterken en verbeteren, waardoor je weer balans en een positieve vibe in de groep krijgt en daaraan gekoppeld er weer meer ontwikkeling en groei zal zijn.

Met behulp van de houten materialen (handgeschilderd en specifiek gemaakt voor GroepsHart), krijg je inzicht in de processen die zich intern afspelen en maak je deze eenvoudig extern zichtbaar, waardoor je hier direct op in kan spelen. Dit kan zowel ingezet worden voor kinderen als volwassenen. Bij kinderen kun je denken aan situaties zoals: pesten, ruzies, groepsdruk, angsten, maar kan je het ook juist inzetten om vriendschappen nog meer in beeld te brengen en te versterken. 

GroepsHart kan worden ingezet bij individuen, scholen, groepen of teams en organisaties.

b63d78_bfa80d4d98f942d3ae74963cbe3b2320~mv2

GroepsHart

Bij volwassenen kan je denken aan een onveilige sfeer op de werkvloer, irritaties onderling, (te) weinig vertrouwen en bijvoorbeeld samenwerkingen die stroef verlopen, maar anderzijds kan GroepsHart hierbij ook ingezet worden om juist het vertrouwen en de onderlinge verhoudingen te laten zien en nog meer versterken (elkaar laten zien hoe je bouwt op elkaar en positieve feedback kan geven).

Door de inzet van de GroepsHart houten materialen, en niet jezelf en anderen ergens in een ruimte te hoeven neerzetten, maakt het werken met de groepsopstelling van GroepsHart het makkelijker en prettiger om situaties duidelijk zichtbaar te maken.

Om direct te kunnen handelen tijdens de groepsopstelling, krijg je tijdens de training praktische tools en inzichten mee hoe op een goede en prettige manier feedback te kunnen geven en de juiste vragen te kunnen stellen. Hierbij maken we gebruik van de inzichten vanuit een growth (groei) mindset die erom bekend staan te willen stimuleren tot groei en ontwikkeling.

Aan het eind van deze dag ben je in staat om groeps- en organisatieopstellingen te doen met behulp van de poppetjes en kleurenschijven, zowel binnen groepen kinderen als volwassenen. Je kunt invloed uitoefenen op de groepsdynamiek (zowel bij een verstoorde dynamiek als om een extra positieve ‘boost’ te geven).

Bij de 2e GroepsHart trainingsdag (Verdiepingstraining), gaan we nog dieper in op wat het systemisch werken inhoudt, en hoe de GroepsHart set op nog meer manieren in te zetten. Ook het stuk communicatie vanuit een growth mindset en hoe de juiste vragen te stellen diepen we verder uit. Op deze dag neem je jouw eigen GroepsHart set weer mee.

Heb je de GroepsHart 2-daagse afgerond, dan ontvang je 2 certificaten (Basis- en Verdiepingstraining) en ontvang je 17,5 SKJ punten totaal!

​Schrijf je snel in voor deze direct praktisch inzetbare GroepsHart training!

Wil jij dat ik samen met jouw team aan de slag ga op een team/studiedag? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Inbegrepen in deze trainingsdagen

  • De tweedaagse training
  • Koffie, thee, drankjes & lekkers
  • Een heerlijk verzorgde lunch
  • De complete GroepsHart set
  • De praktische GroepsHart handleidingen
  • Hét GroepsHart deelname certificaat 

Kosten voor de GroepsHart 2-daagse training zijn:
€1095,- (excl. btw) 

​Ben jij een leerkracht? Weet dan dat je 500 euro budget (per 1 FTE) per jaar krijgt voor bijscholing. Als ondernemer kan je deze kosten als bedrijfskosten in je administratie zetten en vaak vergoed een werkgever deze training.

​De trainings locatie is in een pittoreske, monumentale kapel aan de Harderwijkerweg 102 in Dieren.

GroepsHart aanvragen

Aankomende GroepsHart Trainingen:

  • vrijdag 24 mei 2024 & vrijdag 21 juni 2024

GroepsHart kan worden ingezet bij individuen, scholen, groepen of teams en organisaties. 

Over Eva Walgemoet

Na de middelbare school ben ik gestart op de HEAO, in het bedrijfsleven terecht gekomen, maar uiteindelijk op de plek gekomen waar mijn hart ligt, het coachen van kinderen en volwassenen. Ik heb 14 jaar in het speciaal onderwijs voor de klas gestaan en gewerkt met kinderen met verschillende diagnoses (zoals bijvoorbeeld ADHD, Autistisch spectrum stoornissen, HSP, met name gericht op moeilijk verstaanbaar gedrag). Dit variërend van de kleuterklas tot aan de examenklassen van het VMBO. Het mooist vind ik om ‘het gedrag achter het gedrag’ te vinden. Het gedrag wat voor anderen ‘moeilijk verstaanbaar’ is, vind ik juist enorm interessant, zowel bij kinderen als volwassenen. Wat maakt dat iemand bepaald gedrag laat zien en hoe kunnen we handvatten geven om jezelf te kunnen en durven laten zien? 

Podcast

The Real ME

mindgrow-favicon